Klassen indeling schuldeisers en % per klasse

De schuldenaar zal de schuldeisers in klassen gaan indelen. Er wordt per klasse over het akkoord gestemd. Iedere klasse krijgt een eigen aanbod.

Exploitatiebegroting en prognoses vrije kasstromen

In een exploitatiebegroting (of resultatenbegroting) staan de verwachte omzet en kosten van de schuldenaar voor een langere periode.

Reorganisatiewaarde bepalen

De reorganisatiewaarde (RW) wordt bepaald met de netto kasstromen voor de komende 5 jaar. Voor kleine ondernemingen wordt vaak in de plaats van RW uitgegaan van het door DGA beschikbare gestelde bedrag.

Nieuw kapitaal vs beschikbaar bedrag

Het nieuwe kapitaal kan samengesteld worden uit nieuwe kredietlijnen of een deels door herschikking van bestaande kapitaalsvormen of omzetting ‘debt in equity’.

Dataroom en beheer van documenten

In de dataroom zijn alle documenten te uploaden die u met de schuldeisers wilt delen om zich een geïnformeerd oordeel te laten vormen.

Balans met passiva verdeeld in klassen

De start ligt bij de actuele balans, na de schuldeisers in klassen te hebben verdeeld, is de passiva van de beginbalans overzichtelijk samen te stellen.

Levensvatbaarheidstoets

De (perceptie op) levensvatbaarheid van de onderneming is na invoeren van gegevens en integratie van de building blocs te interpreteren. Doorgaans blijkt een onderneming levensvatbaar als de bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend en rendabel is; er ruimte voor investeringen is en er een inkomen voor de bestuurder uit te halen is.

Liquidatiewaarde bepalen en specificatie activa en uitkeringswaarden

Onder de liquidatiewaarde van een onderneming verstaat men de geschatte hoeveelheid geld waarvoor het snel kan worden verkocht, zoals in het geval van een faillissement. De activa wordt individueel aan een schuldeiser gekoppeld én de totale geschatte uitkeringswaarde van de gehele onderneming wordt getoond.

Onderwaterscherm voor klasse pushed down

De dynamiek wordt sterk vergroot zodra er in een klasse met zekerheidshouders een verdeling noodzakelijk is van de vordering. Het deel van de vordering tot aan de liquidatiewaarde blijft in de bestaande klasse, het restant wordt naar beneden gedrukt naar de doorgaans klasse concurrente crediteuren. In het onderwaterscherm wordt de verdeling getoond.

Cram down mechanisme met uitkeringswaarden bij akkoord en faillissement

Een voorstel voor uitkering is per klasse door een % in te geven en vervolgens wordt het restant van de overgebleven te verdelen waarde getoond. De uitkering wordt bij een bereikt akkoord en bij faillissement getoond.

Concern- en groepsvorming dossiers

Meerder dossiers van één concern zijn mbv filter in het startscherm te tonen.

Rapportage sjablonen per kantoor en per dossier

In de building blocs verzamelde gegevens zijn direct onderdeel van de tekst in de rapportage; per kantoor zijn standaardsjablonen te onderhouden en nadien per dossier aan te passen.

Building blocs integreren

Veranderingen aangebracht in het ene blok werken meteen door in het plan, door volledige integratie van de onderdelen is uw dossier altijd up to date tot aan de laatste aanpassingen.

Persoonlijk gesprek

Wij bellen u graag terug om de mogelijkheden voor samenwerking door te nemen.